Eqva rapporterte inntekter på 177,0 millioner kroner og et justert EBITDA-resultat på 5,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2022. Inntekter og justert EBITDA for hele året er henholdsvis 629,0 millioner kroner og 17,8 millioner.

- Det strategiske skiftet bort fra nøkkelferdige skipsbyggingskontrakter, kombinert med inkluderingen av BKS Industri og Fossberg Kraft i Eqva-gruppen, er blitt godt tatt imot av våre kunder. Ordreboken vår økte til 345 millioner kroner ved årsskiftet, opp 50 prosent siden september. Siden årsslutt har vi annonsert flere store kontrakter, som gjør at ordreboken vår i dag er på hele 491 millioner, sier Erik Høyvik, administrerende direktør i Eqva.

Inflasjon og økte råvarepriser, samt usikkerhet knyttet til den norske grunnrenteskatten, har påvirket næringslivet i 2022. I møte med disse makroøkonomiske realitetene, har Eqvas diversifiserte tjenestetilbud vist seg bemerkelsesverdig stabilt og motstandsdyktig.  

Selskapet har sikret flere store kontrakter i løpet av fjerde kvartal og hittil i 2023. Det er særlig verdt å trekke frem BKS Industris største kontrakt noensinne, med Boliden for 160 millioner kroner.

- I løpet av 2022 har Eqva posisjonert seg for flere prefabrikasjonsoppdrag. Vi ser nå de positive effektene av dette strategiske skiftet til en mer robust forretningsmodell, reflektert i vår voksende ordrebok. Vi er stolte av å bli ansett som en foretrukket partner for industrien, som bevist ved at fornøyde kunder velger oss for sine nye prosjekter, sier Høyvik. 

Eqva er på god vei mot å bli en integrert service- og vedlikeholdsleverandør for norsk landbasert og maritim industri.

- Vårt skipsverft i Leirvik er strategisk plassert med tanke på å tilby tjenester, vedlikehold og klassifisering til skipsfart og akvakultur langs kysten. Vi spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen ved å vinne kontrakter, levere prosjekter og på den måten skape trygge arbeidsplasser og verdier for selskapet og våre aksjonærer, sier Høyvik. 


WEBINAR

Eqva Q4 2022 financials.pdf